maanantai 5. joulukuuta 2011

Itsenäisyyspäivän aatto

Ihanaista itsenäisyyspäivän aattoa!

Pääsin tänään lähtemään jo kello 13:00 töistä, koska huomenna on pyhä – parhautta.

Käytiin tulevan ukkoseni kanssa törsäämässä (liikaa) rahaa ruokaostoksiin ja viineihin. Tänään olisi tarkoitus mässytellä suloisen pehmeää tattirisottoa, huomenna sitten paahtopaistia punaviinikastikkeessa... Pitäkäähän peukkuja, että osaan vielä tehdäkin nämä kaikki ruoat (paistit, Choco, kuuma uuni, paistomittarit.... Niin monta liikkuvaa osaa, gaaddämit).

Olen ehtinyt myös siivota ja pestä lattiat kunnolla – mahtistehokasta! Nyt otan lasillisen glögksykkää, käärin hihat ylös ja ryhdyn risottohommiin. Sen jälkeen suunnitelmissa on lähinnä takamuksen laajennus sohvalla.

Ohessa teillekin vielä resepti, jonka peruspiirteiden mukaan mennään tällä kertaa. Voita, kermaa, parmesania ja valkoviintä ei muuten kannata sitten säästellä – nom ja om. <3


Ps. Ja tämähän oli sitten herra Välimäen resepti, ihan vaan kuulkaas pussin kyljestä revästy :D.

Pus,

Choco

Edit 6.12: Oli ihan jäätävän huono resepti – eihän siihen edes tullut valkoviiniä, voista tai kermasta puhumattakaan! Sovelsin, oli parempaa – joten

Chocon Jumalainen Tattirisotto

3 dl kanalientä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä (tahi enemmän, oma maku ratkaisee)
200 g tatteja paloiteltuna
2 dl risottoriisiä
1–1,5 dl parmesania
pirusti voita + kermaa oman maun mukaan

Lämmitä ensin kanaliemi kiehuvaksi ja siirrä se erilliseen astiaan. Kuullota sipuli ja valkosipulit kattilassa, jonka jälkeen lisää sinne sienet – kuullota noin 3-4 minuuttia.

Kaada riisit kattilaan ja jatka kuullottamista. Kaada sen jälkeen nesteitä noin 1,5 dl kerrallaan (valkoviiniä ja kanalientä) – kun noin puolet nesteestä on imeytynyt, kaada lisää. JA SEKOITA KU RIIVATTU, tämä nimittäin palaa pohjaan helposti.

Laita lopuksi voita, parmesania ja kermaa (om ja nom). Tarjoile hyvän valkkarin ja seuran kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti